Heb je nog vragen?

Ons support team is bereikbaar tot 18:00 uur

Tips om niet continu met je mailbox bezig te zijn

De meesten onder ons zijn 24/7 bereikbaar via de mail, wat voor de nodige stress kan zorgen. Zó zorg je ervoor dat je niet continu met je mail bezig bent.


Mailbox-manie

De gemiddelde persoon is zo’n elf keer per uur in diens mailbox te vinden en is 28% van de werkweek bezig met het lezen, beantwoorden en managen van mails. Meer dan 50% antwoordt binnen een half uur op binnenkomende mails en 95% binnen een dag [1]. Zelfs in de weekenden of op vakantie zijn de meesten van ons nog bezig met de mail. En young professionals? Dat zijn de grootste gebruikers.


Het altijd en overal bereikbaar zijn en de verwachtingen die daarbij komen kijken kunnen veel stress opleveren en zijn allesbehalve bevorderlijk voor je focus en productiviteit. We weten hoe verleidelijk het is om direct te reageren op een binnenkomende e-mail, maar voor je eigen mentale gezondheid en gesteldheid: probeer af en toe afstand te nemen.


Tips om niet continu met je mail bezig te zijn:


1. E-mailloze vrijdag

Ieder jaar is de laatste vrijdag van november een (internationale) ‘E-mailloze Vrijdag’. Deze dag is er om mensen bewust te maken van de gevolgen van het veelvuldig e-mailgebruik. Deze e-mailloze vrijdag kan je de rest van het jaar doorvoeren door elke vrijdag (of dinsdag of donderdag of whatever works for you) standaard niet je mail te openen en te reageren. Sidenote: zorg dat iedereen die jou vrijdag een bericht stuurt, een automatische e-mail ontvangt over je (on)beschikbaarheid. Niet omdat je ze iets verschuldigd bent, wel omdat het een geruststellend gevoel kan geven dat anderen op de hoogte zijn.


2. Zet notificaties uit

Simpel, maar effectief. Van plan de komende twee uur gefocust te werken? Neem even een minuut de tijd je notificaties uit te zetten. Niks zo afleidend als al die pop-ups die in je rechterooghoek verschijnen.


3. Werk met ‘VIP’s’

Je kunt bepaalde e-mailadressen op een ‘VIP-lijst’ zetten. Dit betekent dat ze in een aparte inbox komen.  Zijn er mensen op wie je het liefst snel een antwoord geeft? Die vaak belangrijke mails sturen? Op deze manier kan je selectief e-mails lezen.


4. Huur een VA in

Virtual assistants nemen allerlei taken van je over, waarvan e-mail er vaak één is. Als je budget het toelaat, is dit een enorm slimme zet. We durven te wedden dat je bergen kan verzetten in de tijd dat je normaal bezig bent met je inbox.


Niet alleen e-mails zijn van grote invloed op je productiviteit en focus. In deze blogpost delen we hoe je je productiviteit kunt verhogen door het toepassen van één zeer effectieve tip.[1] Survey: 81% of U.S. Employees Check their Work Mail outside Work Hours

Reacties (0)

Voeg reactie toe