Heb je nog vragen?

Ons support team is bereikbaar tot 18:00 uur

Angst heb je, maar ben je niet

Angst is een slechte raadgever; het is een veelvuldig gebruikt gezegde. Soms worden we er ineens door overspoeld, maar vaak is het gewoon latent aanwezig in ons lichaam en in ons hoofd. Het ligt als het ware zachtjes te sudderen, wachtend op een trigger, om dan als een vulkaanuitbarsting omhoog te schieten. De angst regeert dan en zorgt ervoor dat je niet meer helder kunt denken, en zorgt daardoor voor een belemmering in je persoonlijke groei.


Mensen zijn bang om te falen, bang om geliefden te verliezen, bang voor het onbekende, en al deze angsten vormen een belemmering. Een belemmering om te groeien, een belemmering voor nieuwe kansen, voor een volgende stap in je leven. En angst kost een hoop energie. Er gaat dus een hoop energie verloren. Energie die je eigenlijk wel heel erg goed kunt gebruiken; voor de dagelijkse dingen, je werk, je geliefden, maar ook voor groei.


Het is moeilijk om je angstpatroon te doorbreken. Je zit er immers al een tijdje in en het kan op de een of andere manier ook veilig voelen. Maar je loopt hierdoor zoveel mis in je leven. Er is zoveel meer wat je uit je leven kunt halen! Nieuwe kansen, nieuwe doelstellingen. Of het nu op je werk is, of in je liefdesleven. Maar hoe doorbreek je dit patroon? Hoe zet je jouw angst om in actie? Allereerst; door te durven. Jij bepaalt of je angst laat regeren, of dat je het omzet in positiviteit. Het zijn jouw gedachten, en die maken de dienst uit. Jouw mindset is het keerpunt! Pak je angst vast, onderzoek het, kijk waar het vandaag komt en wat het je wil zeggen, en transformeer het dan! Doorbreek de angst en zet het om in iets positiefs. Durf het aan! Falen bestaat niet. En voor het steuntje in de rug en de begeleiding hierbij staan onze coaches voor je klaar. Zij hebben de tools en handvatten om het beste uit jou te halen en patronen te doorbreken. Laat angst niet overheersen, zet het om in positieve energie.

Je staat er niet alleen voor. You can do this!


Deze blog is geschreven door gastblogger Lenny

Reacties (0)

Voeg reactie toe